Wie zijn wij?

Waar wij voor staan

Ultra: >Latijn, “in heel hoge mate of extreem”

Het verwoordt hoe wij ons inzetten voor onze leden. Je krijgt van ons ultra-expertise, persoonlijke aandacht en advies. Daarnaast kan je gebruik maken van een ultra-uitgerust fitnesscentrum, waar iedereen zich thuis voelt.

Join our family!

 

Wie zijn wij

Jo en Marijke zijn de uitbaters van UltraFit. Ze vullen elkaar perfect aan: Jo focust op het fysieke aspect van fitness en gezondheid, Marijke combineert fitnessbegeleiding met het geven van groepslessen. Beiden zijn ze ook gediplomeerde Personal Trainers.

 

Jo (°1971)

Schaatsen en Ijshockey
Op jonge leeftijd leerde Jo schaatsen, deze hobby evolueerde rond zijn 13e levensjaar naar ijshockey. Een hobby die hij met hart en ziel uitoefende. Na buitenlandse stages in Nederland en Zwitserland werd hij geselecteerd voor de eerste ploeg in Heist op den Berg, waar hij als jongste van de ploeg zijn mannetje stond. Later speelde hij ook in de eerste ploeg van Brussel en Leuven.

Eerste kennismaking met fitness
Vanaf zijn 15e volgde hij jaarlijks zomerstages in Canada. Daar kwam hij voor het eerst in aanraking met fitness. Om zijn sportprestaties te verbeteren en sterker te worden, bleef hij ook in België intensief fitnessen.

Fitness of ijshockey?
Na een tijdje belandde hij in een tweestrijd; fitness of ijshockey? Het was niet mogelijk om in beide sporten tegelijkertijd optimaal te presteren. Uiteindelijk koos hij voor fitness, en bleef hij op niet-competitief niveau ijshockey spelen. Vanaf zijn 20e nam hij deel aan fitnesswedstrijden waarbij hij verschillende keren een podiumplaats behaalde.

Passie voor sport en gezondheid
Jo had zijn passie ontdekt: fitness, gezondheid, voeding en alles wat daarmee te maken heeft. Hij verdiepte zich in elk aspect en schoolde zich continu bij.

Een eigen fitnesscentrum
Een logische volgende stap was het openen van een eigen fitnesscentrum. Na het behalen van zijn AFN-trainersdiploma en het verwerven van de nodige ervaring als trainer in een fitnesscentrum (Fitopia – Antwerpen) opende hij in 2003, Fit 4 Life in Boutersem.

Het belang van voeding
Naast het trainingsaspect, is Jo gepassioneerd door voeding. Het opstellen van een gepersonaliseerd voedingsschema is voor hem kinderspel. Ben je op zoek naar voedingsadvies of een dieet, Jo heeft alle expertise om je te begeleiden naar je gewenste resultaat.

Levenslang leren
Jo gelooft in de kracht van levenslang leren. Hij blijft zich steeds bijscholen op gebied van fitness, het menselijk lichaam en voeding. Hij behaalde in de loop der jaren verschillende diploma’s, waaronder AALO fitnessdocent. In 2019 behaalde hij het diploma Personal Trainer van NASM met grote onderscheiding.

Jo in het kort
20+ jaar ervaring

 

Marijke (°1983)

Dansen, dans, dans
Als kleuter startte Marijke met klassiek ballet. Later kwamen daar ook andere dansvormen bij, zoals Jazz Dance, Hip Hop en Moderne dans. Op 15-jarige leeftijd behaalde zij het diploma dansanimator van Danskant. De stap naar het geven van groepslessen was gezet en ze gaf gedurende 3 jaar klassiek ballet aan de jongsten van de dansclub.

Studies
Op professioneel vlak sloeg ze tijdens haar studentenperiode een andere weg in en volgde ze de opleiding Bouwkundige aan de HAM.

Marijke & Jo
In 2003, enkele maanden voor de opening van Fit 4 Life, leerde Marijke Jo kennen. Het was het begin van een “match made in heaven” (zo blijkt nog steeds!).
Na de opening van het fitnesscentrum begon ze zichzelf in te zetten bij het uitbaten van de zaak. Waar het in het begin enkel ging om het ontvangen van klanten en het onderhoud van de zaak, evolueerde dit al snel tot administratie, marketing en het geven van de eerste trainingen.

Kriebels
De sportmicrobe begon steeds harder te kriebelen en Marijke behaalde haar eerste trainersdiploma bij AALO in 2004. Jo en Marijke besloten om voortaan samen de club te leiden.

Groepslessen
Met het zicht op een mogelijke uitbreiding volgde ze de opleiding tot spinning-instructeur en de groepslesdocent (AFN). Na het opdoen van de nodige ervaring als docent bij Quality Fitness in Halle, werden de groepslessen geïntroduceerd bij Fit 4 Life. Tot op vandaag verzorgt Marijke alle groepslessen bij UltraFit.

Levenslang leren
Ook Marijke vindt het belangrijk om steeds haar kennis en expertise te verbreden. Tijdens de jaren die volgden, schoolde ze zich bij op het vlak van groepslessen, management, vibratietraining, motivatie en marketing. Net als Jo, behaalde ze in 2019 haar diploma NASM Personal Trainer.

Marijke in het kort:
15 jaar ervaring